PMR446 - radiotaajuuden tulevaisuus

Hei!

PMR446 - radiotaajuuden tulevaisuuden osalta voin sanoa että kulta aika on päättynyt ajat sitten ja käyttäjä määrät ovat lisääntyneet varsinkin rakennusmailla ja autokouluissa. Muusta poikkeavaa liikennettä eli PMR446 - radioharrastajia ei sitten kyllä kuulu missään muuta kuin noitarinkulan merkeissä vuosittain.

Olisiko kenties aika laittaa taas radiotaajuudet kuumiksi?

Tosiaan PMR446 taajuus on aika hiljainen nykyään. Aikoinaan vielä sain vastaanotettua silloisen Pemari-Turku kusoilujen viestejä… en kyllä tiedä onnistuinko koskaan vastaamaan. :sweat_smile:
Nykyään löytyy RHA68 - käsikapula, mutta metsästysaikoja lukuunottamatta on melko hiljaista Rauman seudulla.

Hei Jalopeura90

Juu kyllä täällä on joka päivä PMR446 - radiopuhelin liikennettä päivisin joten kusoja tulee silloin tällöin RHA68 - puolella sitten onkin hiljaisempaa.

Hyvä tietää, pitänee ottaa PMR446 kapulaa mukaan kun olen menossa kuuntelemaan.
Pääosin tosin kuuluu autokoulujen tai vauvamonitorien ääniä kun PMR446 taajuuksia skannailee.

Valittavasti autokoulut ja rakennus firmat ovat vallaat PMR446 - radiotaajuuksia Turun seudulla.

Aikoinaan Raumalla autokoulut oli tietyllä PMR446 taajudella ja rakennus- sekä teollisuus yritykset käytti pääasiassa Kenwoodin taajuuksia, mutta nykyään tuntuu että kaikilla taajuksilla on jotain satunnaista radioliikennettä.

Kyllä tuota muusta radioliikenteestä poikkeavaa kuulunee myös onneksi joten korvat tarkkana vain niin voipi kuulua jokin tuttu ääni.

Se olisi mukavaa.
Usein on autossakin mukana käsikapula skannaamassa taajuuksia.
Metsästyskaudella kuulee kyllä mielenkiintoista tietoa hyvistä hirvestysalueista RHA68 taajuuksilla… :yum:

Metsästäjät ovat ainoat kait sitten kun nykyään kuulunee RHA68.lla :rofl:

Valitettavasti siltä vaikuttaa…
Tosin niistäkin lähetyksistä on usein hyötyä kun itse pyörin samoilla alueilla kameran kanssa niin on kiva tietää jos siellä pyöritään hieman eri kalustolla. :sweat_smile:

Heh… niinpä mutta katsellaan miten tästä eteenpäin nämä kusosessiot aukenee… :sunglasses:

Uusien foorumien myötä vaikuttaa jo lupaavalta.
Ollut kyllä vähän suunnitelmissa väsätä tähän RHA68 käsikapulaan sopivaa suurempaa antennia ja lähteä mäelle kuuntelemaan… samalla kun siellä on niin kamera ja luontokuvaus on sopivaa ajanvietettä. :wink:

Kyllä mäelle vaan ja toivottavasti tulee kunnon radioyhteyksiä itsekin ajattelin tuossa tilata RHA68 - kapulan kun budjetit antaa periksi.

Tuo Zodiac Neo 68 on kyllä aika peruskapula eli todennäköisesti olen samassa tilanteessa kuin aikoinaan PMR446 taajuuksilla eli välillä kuulen kutsun Turun kusoiluista mutta lähetystehot ei vain riitä vastaamaan… toisaalta nyt on nämä foorumit ja jopa tuolla puskissa on nykyään kännykässä netti niin saan sieltä viestiä jos en radiotaajuuksilla kuulu. :yum:

Kyllä tälläiset nykyaikaiset keskustelu foorumit toiminee myös älypuhelimella hyvin niin saa laitettua viestiä vaikka keskeltä metsää. Joten digitaalisuus tulee väistämättä radiotaajuuksillekin.

me ainakin liikutaan niin paljon että ihan näppärä tuo mobiili versio kanssa

Kyllä joten bitit ja radiotaajuudet kuumenee tasaisesti

Vielä kun kerkiää mennä mäellä käymään niin vois vaikka saada vähän yhteyksiä