Palvelut tuodaan vuoden loppuun mennessä suomeen

Yleisen näkökulman ja hinta tason vuoksi on punnittava mitkä, palvelut tuodaan suomeen ranskan palvelimelta. Kyseessä siis on budjetin mukainen viilaus jatkoon nähden.
Alustavasti seuraavat domain nimet siirretään suomeen.

sub - domainit

Eli 7 - kpl palvelimia luodaan vuoden loppuun mennessä hetznerin datasaliin - suomen Tuusulaan. Varmuuskopioinnit suoritetaan ennen siirtoa.

mail.ix1.fi osalta on vielä suunnitelmat kesken koska on todennettava se että tulevat pilvi palvelut suo tekniikan toimivan niin kuin olemme sen oletetusti suunnitelleet.

Muutoksista ilmoitamme sitten ajallaan kyseisen palvelun siirron myötä.

Pientä viilausta siirtoihin siltä osin että heinäkuusta lähtien siirrot aloitetaan vasta joten kesäkuu menee varmuuskopioiden ottamiseen siirrettävistä palveluista.

Palvelimien tuonti suomeen suunnitelmat edistyy siltä osin että tulevaisuudessa https://yhteydet.tarh.fi -palvelinta ei tuoda suomeen vaan jatkossa käytämme Facebook - tarjoamaa vaihtoehtoista ryhmää.

Tämä siksi että keskustelu foorumien tulevaisuutta katsellen on hiljentynyt sen verran että syystäkin miettinyt että parempi näin.

Kuitenkin on mahdollista että sivustojen https://frn.fi ja https://tarh.fi sivujen välille tulisi jonkinlainen mahdollisuus keskustelu foorumin muodossa jatkossa mutta tätäkin ajatusta vielä miettien.

Tässä vaiheessa kysyisin teiltä käyttäjät että olisiko keskustelu foorumi vielä ajankohtainen?

Mä olen täällä aika usein käynyt kattomassa onko mitään uutta, lähes tulkoon muutaman päivän välein. Toiminut aika jees puhelimen kanssakin millä olen aika usein käynyt pyörähtämässä

Hei!

Pienen laskelman myötä päädyin siihen että https://yhteydet.tarh.fi jatkaa suomalaisella maaperällä… :slight_smile:

1 Like

Tämä keskustelu foorumi on siirretty onnistuneesti Suomen kauniiseen Tuusulaan…

1 Like

Hienoa kävi aika sukkelaan

1 Like

24.5.2019 aloitin ja 5 on tuotu jo ja tuo mail.ix1.fi tuodaan sitten Heinäkuun lopulla… :sunglasses:

Heh… Tuossa juuri mietin et eihän minun tarvitse siirtää dns - palveluja vaan ohjataan nimi palvelut OVH:n kautta… Tulee paljon halvemaksi!

Hei!

Palvelimien tuonti suomen tuusulaan onnistui ennakkoitua aikaisemmin ja nyt voimme vain nauttia kesästä… :sunglasses:

1 Like

Hetzner - Tuusulan pilvipalvelimet ovat todella hyvin toimineet ja ovat tehokkaita olleet tähän päivään saakka ja täten voin suositella kyllä heidän pilvi palveluita muillekin. Helppo käytettävyys on todella helppoa ja pilvipalveluiden lisäominaisuudet ovat laajat.

Ei ole tullut vielä kertakaan mitään suurempaa katkosta tai ongelmia joista ei olisi pystynyt ratkaisemaan käyttäen omaa IT - osaamista.

Jatkossa ja tulevaisuudessa käytämme Hetzner - pilvipalveluita ainoastaan, ainut että nimipalvelut ovat vieläkin OVH - systeemissä jossa on halvemmat fi - domain maksut vuosi tasolla.

Palvelut pysynee suomessa toistaiseksi ja täten myös jossain kohtaa DNS - palvelut tuodaan OVH:lta suomeen joten verkon vasteajat kyselyihin pienenee entisestään mutta tämä operaatio suoritetaan jaksoissa niin ettei palveluihin tule liian pitkiä katkoksia.

1 Like