Mitä on radioyhteyksien ottaminen ( mäkikusoilu? )

Radio puhelin yhteyksien pitämistä mäeltä ja kukkuloilta ( mäkikusoiluilla ) tarkoitetaan radioyhteyksien ottamista toisiin radioasemiin erilaisista maasto oloista/paikoista jotka ovat yleensä korkeudeltaan meren pinnasta noin 0 – 120 metriä. Radio yhteyksien ( mäkikusoiluun ) soveltuu melkein kaikki markkinoilla olevat PMR446,CB/LA ja RHA68 – radiopuhelimet.

Samalla PMR446 – radiotaajuuksilla voi olla myös autokouluja,rakennusmiehiä ja myös valitettavasti baarien ovi portsareita ja itkuhälyttimiä joiden keskustelu välittyy muille samalla radiotaajuudella oleville vaikka olisi ctcss – salpa päällä joka ei ole niin sanottu alikanava jonka voi käsittää väärin että olisi privaattikanava.

Radiopuhelimien ( mäkikusoilun ) yhteyteen on myös tullut CB,LA – käsi/mobiili radiot joilla myös voidaan ottaa yhteyksiä samalla näiden radio puhelimien ( mäkikusosessioiden )ohella. RHA68 – radiopuhelimia on myös käytetty radio yhteyksien pitoon ( mäkikusoilun) yhteydessä, nämä ” metsästys radiopuhelimet ” jotka ovat lupavapaita nykyään.

Radiopuhelimien ulkoiluttaminen ( mäkikusoilu ) soveltuu myös radioamatööreille jotka haluavat kohentaa kuntoaan kerran viikossa menemällä korkealle mäelle radio rigien kanssa.