FRNClient Vs AFRN

FRNClient vs AFRN

Tässä jo muutaman vuoden ihmetellyt tuon FRNClientin kohtaloa joka vain vanhenee mutta toimii hyvin niin Windows kuin Linux - maailmassa ajaen PlayOnlinux - ohjelmaa käyttäen. AFRN - client joka on suunniteltu Linux - maailmaa kehittyy tasaiseen tahtiin ja on todellakin kevyt eikä tarvitse juurikaan paljon resursseja tietokoneelta pyöriäkseen eli periaatteessa jos vain äänet toiminee niin silloin toiminee myös AFRN tai FRNClient.

Uusin tulokas PiCQ -sovellus Rasbberry PI - minitietokoneille johon en ole vielä kerinnyt perehtymään mutta tästä kesän aikana varmasti teen PiCQ - sovellukselle pienen testauksen miten kyseinen sovellus toimii ja tietysti mahdollisesti suomentaen tämäkin sovelluksen.

AFRN - sovellus pyörii minullakin Mystic box v1.0 - laatikossa muiden teknisten laitteiden kanssa.

Eli jos tarvitset kevyttä ja toimivaa niin suosittelen AFRN - sovellusta graafisen sijaan niille jotka ovat syventyneet enemmän Linux - terminaalin maailmaan. Graafisen käyttöliittymät ovat myös ihan toimivia mutta imaget varsinkin Raspberry PI on hieman ongelmallisia mutta AFRN - sovellus antaa koko SD - kortin käyttöön ja täten voit myös asentaa AFRN - sovelluksen rinnalla muitakin sovelluksia pyörimään.

Lopuksi niille jotka ovat niitä herramies sopimuksia tehnee eivät sen myötä pysty / kykene Suomen FinFRN - radioverkkoja käyttämään niin en voi sanoa muuta kuin hyvää jatkoa vain teille.