AFRN - Raspberry 3 PI - radiolinkkinä

AFRN - Raspberry 3 PI - radiolinkkinä on toiminut todella hyvin ja ilman suurempia säätämisiä tämä ( HTOP ) ruutukaappaus on otettu TKU01L, yli - Maarian radiolinkistä joka palvelee 24/7/365 ja vie todella vähän sähköä toimiakseen Suomen FinFRN - yhdyskäytävä radioverkossa. Lisäksi tämä Raspberry 3 PI vaatii vain virtalähteen,ulkoisen USB - äänikortin ja USB - com portti sovittimen kuten myös ptt- ohjauksen joita saa tilattua Ebay - kautta tai tehden itse jos vain tinaus ja komponentti tuntemusta löytyy.

Itse radiolinkin ylläpito ei vaadi paljonkaan vaivaa näe kunhan internetiin pääsy on mahdollista joko wifi ja lan - verkkoa käyttäen. Radiolinkkiä ei tarvitse sammutella jos kunhan muistaa päivitellä silloin tällöin SSH - yhteyden kautta joka tietysti on sallittu ainoastaan sisäverkosta eikä ulkoverkosta joten näin pysynee tietoturvakin kunnossa osittain.

Portteja tämä AFRN - sovellus ei tarvitse kuin tcp 10024,10025 ja SSH jonka portti numero 22 kannattaa vaihtaa johonkin muun numeron alle. SD - kortin koko kannattaa olla 8Gb jotta tilaa on riittävästi lokeille, joista näkee Raspberry 3 PI puuhaillut päällä ollessaan.

Lopuksi Raspberry 3 PI voi siis jopa unohtaa päälle pidemmäksi aikaan turvallisesti.